четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Добре дошли, в света на Оруел




Реших, да напиша няколко реда, провокиран от поредната инициатива на министерството на здравеопазването и всичко което се случва, през последните месеци.    
Цялата тази кампания, рекламирана като грижа за здравето на нацията е с цел, нови приходи, за усвояване на нови средства, от политическите ни чиновници. Това, от една страна, а от друга засилване на финансовата тежест, върху най-уязвимите членове на нашето общество. Тази тенденция, съвсем не е български патент. Всъщност, реформаторите не произвеждат идеи. Всичко което ни се предлага, като иновация, от тяхна страна е част от световната тенденция, за бавно, но последователно унищожаване на определена прослойка от обществата, във всички "демократични" държави. 
Може да звучи, като поредната конспиративна теория, но нека да погледнем, обективно фактите.
 Първо, в прословутият  списък липсват по-голямата част от вредните храни, което обезсмисля самата идея . 
Безалкохолните напитки натъпкани с аспартам, натуралните сокове, които отдавна не са такива и други отрови, причиняващи рак и редица други заболявания, не фигурират, като вредни. Липсват и обработените с различни химикали и примеси месни продукти. Липсват храните от веригите за бързо хранене, за които се знае,че изключително вредни. Неотдавна известният готвач  Джеймс Оливър, спечели дело, срещу гиганта "Макдонадс", доказвайки изключителната вредност и използването на химикали, във всички продукти, на въпросната корпорация.Въпреки това, нашето здравно министерство, удобно пропуска тази и други компании в своя проектозакон. Същата е и ситуацията с производители на безалкохолни напитки, които масово използват изкуствени подсладители, с доказан канцерогенен ефект. Всъщност, огледайте етикетите на въпросните напитки и ще установите, че е много трудно, да откриете, такива, без аспартам, или друг вреден подсладител.
Реално, почти всичко което се продава в хранителните вериги, съдържа вредни вещества и дори отрови. От пакетираните храни,през хляба, до суровото месо. Това ни води, до следващият основателен въпрос. 
Защо след като тези храни са вредни не се забранят и с закон не се принудят производителите да произвеждат здравословни такива. Пълен нон-сенс е да глобяваш един производител за производството на вреден продукт, който си разрешил, да  произвежда. 
В САЩ, над 90% от храните съдържат ГМО съставки. Въпреки, че световно известни учени доказаха, че консумацията на тези храни води до риск от  диабет, алцхаймер, инфаркт, синдрома на Даун, всички видове рак и редица други болести, американското правителство, не предприема никакви мерки, в защита на своето население. Въпреки ръстът на тези заболявания и спадане на на възрастовата граница, сред заболелите. Нещо повече! Тези изследвания, умишлено се игнорират, защото интересите на големите корпорации,са тясно свързани с интересите на политическата класа. Блестящ пример е прословутото Трансатлантическо споразумение. Всички клаузи в този скандален договор, между ЕС и САЩ, са изцяло в интерес на едрият бизнес. На практика корпоративният и банков елит и досега се ползваха с закрилата на политиците. Въпреки това, се случваше, понякога да бъдат ограничавани апетитите им, за абсолютна власт, под натиска на гражданското общество. Сега, чрез трансатлантическото споразумение, се цели узаконяване на тази абсолютна власт.
 След като лицемерно се демонстрира загриженост за здравето на нацията, защо няма данъчни облекчения за полезните храни и стимулиране на производителите, на такива продукти, да свалят цената. 
Истината е, че огромна част от хората ядат боклуци, поради икономически причини, а не защото не обичат полезната храна, която умишлено е с завишени цени. Преди години всички храни бяха био и евтини! Сега био-продуктите се няколко пъти по-скъпи! Излиза, че по естествен път се толерират богатите с достъп до качествена храна и бедните, които ядат отровната храна, защото само нея могат да си позволят. Така се постига изкуствена селекция. Бедните боледуват и умират, а богатите живуркат. Гениално, нали! Добре дошли в новият световен ред, в който всички държави институционално се превръщат в концлагери. Така е и в сферата на здравеопазването и останалите сфери. Например, като пенсионната реформа! 
Зад вдигането на пенсионна та възраст, в световен мащаб, не стои икономическа причина.Това е официалната версия. Истината е, че това е поредният механизъм, за редуциране на населението. Не, това не е поредната конспиративна теория. Достатъчно е да влезете в интернет и да чуете изказването на най-богатият бизнесмен, Бил Гейтс, по тази тема. Арогантността на корпоративните собственици, вече е толкова голяма, че те дори не крият своето отношение, към излишните.
Точно така, всички хора, над прословутият"златен" милиард се разглеждат, като излишен товар. Те са бреме, което трябва бързо да се редуцира. Разбирайте, да се премахнат. Ако това ви се струва страшно и невероятно, истината е още по-жестока. Въпросното редуциране се извършва, съчетано с максимално извлечена печалба. Идеята е докато ни убиват, едновременно да печелят от нас.Цинична ефективност, на която, дори Хитлер би завидял. 
Това се случва, по няколко направления.Чрез контролирана бедност, с тенденция на задълбочаване, като високата пенсионна възраст е само част от инструментите. Локални войни. Ваксини, причиняващи безплодие и отравяне. Но най-вече, чрез доминацията на вредните храни. Защото, именно храната ни прави най-уязвими. Правото на избор ни е отнето отдавна.Нямаме избор, в нито една сфера, регламентираща битието ни. Постепенно, но последователно, се ограничават всички демократични придобивки, извоювани от нашите предци. Това е световен процес. Целенасочен и дирижиран от един център. 
Докато ни отвличат вниманието на обществата, с изкуствено създадени конфликти и мигрантски преселения, определени кръгове, притежаващи световните капитали, тихо придобиват нова власт. Конфликтът в съвременният свят не е, между отделни държави и култури. Истинският конфликт е между, онзи един процент властови елит и останалото общество. В свят, където доминират, интернационалните корпорации, властта не се придобива, чрез оръжие и войни за територии и ресурси. Истинското заробване става, чрез икономическа инвазия. Военните конфликти са архаизъм. Подчиняването на една държава, вече става чрез банкови кредити и завземането на местни пазари. Това се случва, не само в България, а навсякъде по света. Събитията в Гърция, красноречиво демонстрираха, този нов вид инвазия.
 Живеем в свят, с наложен неофеодален ред, грижливо прикрит, зад демократична риторика, противоречаща на всякаква разумност. Риторика наложена, като догма, от корпоративният елит. Европа изживява своето второ Средновековие. Ако, през Средните векове църковната идеология е заглушавала и потъпквала, всеки свободен глас. Сега, това се случва, чрез неолибералната доктрина. Дали, ще изживеем втори Ренесанс, отхвърляйки ретроградното мислене, или ще потънем в забвението на деградиралата реалност, зависи от нас.    
Има един анекдот за кравите,прекрасно обрисуващ наложеният скептицизъм, към истината.
"Две крави си говорят на полето: 
-Ти знаеш ли,че ни гледат само защото даваме мляко,а пък като остареем използват месото ни за ядене?! -Май четеш прекалено много Теории на конспирацията. "
Живеем в свят, в който ненормалността, се е превърнала в норма. Толкова сме свикнали с наложените от  корпоративният елит правила, че дори ги приемаме, като справедливи. Толкова сме объркани, че отказваме, да погледнем оковите, които носим. Оковите, върху съзнанието ни, бавно протриващи достойнството и инстинктът ни за самосъхранение. 
Няма нищо по-страшно, от робът, който не осъзнава, че е такъв. 
Огледайте се! Помислете! 
Защото, отдавна живеем, в кошмарът на Оруел!
Това ли е светът, който искаме да завещаем, на децата си?

Няма коментари:

Публикуване на коментар