петък, 31 юли 2015 г.

Жега?


Токът отново ще се вдига. Гражданите, явно са доволни, защото си мълчат. Българският бизнес, доколкото го има, поведе послушните си роби на протест. Първанов дал пари на сина си да си купи хотел. Местан критикува антикорупционният закон. Както обикновено в изказването му нямаше никаква конкретика, но пък разбрахме че е научил нова дума. Във всяко изречение началникът на "Кой", умело вмъкваше думата "транспониране". Развива се човекът, но така и не се разбра какво предлага като ефективна мярка, срещу корупцията.
Ясно е само, че новият враг и кауза на " Протестна мрежа е избирането на Мая Манолова, като омбудсман.
 Явно, красивите не са толкова умни, щом отдават значение на една символична длъжност,без реална власт. Може би, са им свършили парите, посред летният сезон и бързат да заработят нови. Тъй като никакви ги нямаше при тегленето на 16 милиардният заем. При подаряването на поредните златни находища, на чужди компании, срещу символична такса, която както се оказва, даже и не се плаща, също ги нямаше. Коалицията между ГЕРБ и ДПС също я пропуснаха. Може би, тогава, все още са били на море.
Заграждането на пътища, принадлежащи към републиканската  мрежа, също не ги притеснява тези хора. Още по-малко са притеснени, че е все по-трудно за обикновеният човек да стъпи на морският бряг, застроен и преграден от местни феодали.
Един човек, починал, след нападение от стършели. Сигурно и стършелите имат вина. Жега е! Но и онези , които са давали Хипократова клетва са помогнали усърдно. Както се оказало цената на една инжекция била само деветстотин и нещо си лева. Толкова трябвало да си плати умиращият, за да си възстанови здравните вноски.  Опитали се роднините. Намерили парите, но се оказало късно. Явно, отровата не е проявила разбиране, към здравната реформа на Москов. Както и неговите служители, които минават за лекари. Колко са лекари и колко търговци е друг въпрос. По-важното е, че ако нямаш пари- умираш! Така било в демократичните държави. Демократично си умираш, ако си беден. Някой беше казал, че за цивилизоваността на едно общество се съди по грижата  му за тези, които са в неравностойно положение. За бедните!
Сигурно е така. Някъде, другаде. Във всеки случай, не и по нашите ширини!

Няма коментари:

Публикуване на коментар