сряда, 29 юли 2015 г.

Размисли с кафе

   
           

Парламентът бламирал президента! От трите предложение, за допитване на държавният ни глава, оцеляло само едно. Оставяйки настрана парламентарните интриги,  нито една медия не повдигна същественият въпрос,че президентът няма право на законодателна инициатива. като това включва и иницииране на референдум. Явно, неспазването на Конституцията не е от съществено значение, за медийното ни пространство. А и защо да е. като никой не спазва Конституцията. Както се казва:"Нищо ново под българското слънце."
Доходите на хората замразени...
За сметка, на това, се вдигна възрастта и трудовият стаж за пенсиониране.Излиза че трябва да си безсмъртен, според нашите народни представители, за да имаш привилегията да се пенсионираш. А, ако си имал този невероятен късмет, те очакват доходи съразмерни с дневната надница на един работещ в ЕС. Същият съюз, в който и ние уж  сме членове. Членове, ама не съвсем.
По-важното е, че доходите ни са замразени!
Оказа се, че и в Папуа Нова Гвинея, до вчера съществували в родовообщинният строй, вече взимат по-високи заплати.Явно, имат добри политици.
Пари, може и да няма, за нас, но има за ТЯХ. Националната Служба за Охрана, вече ще охранява, за наша сметка и бизнесмените.  Покрай тях и техните деца, съпруги и любовници.Излиза, че за тях депутатите са намерили пари.
След фалита на КТБ, няма виновни. Отново! Старото ръководство на БНБ, беше преизбрано. Явно, у нас след като се издъниш получаваш награда.Запазваш си позицията и дори ти вдигат заплатата. Също като онези шефове на Варненското МВР , които бяха уволнени и назначени... на по-висока длъжност.
Но, иначе няма пари!
Токът отново се вдигна. Преди протестирахме, но вече свикнахме.Утре, пак ще го вдигнат. Имало злоупотреби и неизгодни за България договори с "американските " Марици и "зелената енергия". Пак няма виновни. Че няма, никой вече не се учудва. Поне, да бяха ги предоговорили. Това също не се случи. Депутатите, почти гузно отхвърлиха този вариант. разбира се, без да се аргументират.Нямаше учудени, нито възмутени. Онези "красивите" и "интелигентните" , също ги нямаше. Новият им морал, се изпари в лятната жега, покрай прегръдките с настоящата власт.
Пари, отново няма да има...
Мине, не мине, малко време и "Кой" отново напомня за себе си. Цялата държава  го знае, само Главният прокурор е в неведение. Простено му е. Човекът каза че не четял вестници. Така и не разбрах, какво прави този човек. Как му минава работният ден? Предполагам, че започва сутринта с кафе. Няколко срещи с "правилните" хора. Малко следобедна дрямка и в къщи!Не може да му се отрече, че спазва приемствеността. Предишните  му колеги и те така.
За доходите нищо не се говори.
Случва се, от време на време, някоя социологическа агенция, от кумова срама, да ни уведоми че живеем зле. Явно, си мислят че казват нещо ново.
В своята паралелна реалност политиците, гордо се хвалят с постижения и "исторически компромиси". Понякога се чудя, дали си вярват на собствените лъжи, или просто са си природно нагли.За исторически не знам, но за компромисите съм съгласен. Когато имат интерес за запазване на сегашното положение, всички политици са учудващо единни. Така де! Нали, съединението прави силата. Тяхното съединение, за тяхната сила.
Нямаме пари...
Обаче, ще помогнем на гърците. Племенният ни вожд не беше много въодушевен, но после си промени мнението, след като му се скараха от Брюксел. Свикнахме! Не му се случва за първи, нито втори път.
Нямаме никакви пари.
Но ще сме лоялни на Вашингтон. Ще пращаме войници от оредялата ни армия, където и когато ни кажат. Ще си даваме нашите бази безплатно. Нищо че нямаме пари.
Населението намалява по-бързо, отколкото по време на война. Щели сме да изчезнем. Успокоих се. Кристалина, Сталинка , вече се обърках, ни успокои че ще си внесем население от Африка и Близкият Изток. Даже ще ги издържаме. Така било по евроатлантически! Имаме и българи в Бесарабия и на други места, които искат гражданство, но те не били евроатлантически настроени. Както се казва, африканските емигранти, са по-добри от другите.
Пак няма пари!
Борисов каза, че искал да дава високи заплати и пенсии, но нямало откъде. Получих дежа вю. Може би, защото това го слушам двадесет и шест години. Разбира се, придружено с оптимистичното "ще се оправим, след няколко години". Краен срок няма.
Пари, че няма е ясно. Поне, за нас!
Свикнахме.
Мен ме притеснява, еретичната мисъл, че нямаме и народ. Народът, ако го е имало, някак тайно изчезна и остана племето. А племето не се интересува от такива тривиални въпроси, като национални приоритети. Национални интереси, или национални предатели. Въобще, племето не се интересува от нищо започващо с думата"национално". А и защо да се интересува. В едно племе, няма нищо национално.
                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар