четвъртък, 24 ноември 2016 г.




Един кратък поглед върху театралният сезон, за всички  които още не са разбрали, кои са новите театрални премиери. 
Пиеса номер едно :  
"Мажоритарната система". Аргументи"за" и "против". Внушението че това е важно събитие което ще промени депутатите и ще ги превърне в ангелчета. Накратко, няма по-голям проблем за българското общество. Веднъж сменена системата, ще започне да произвежда качествени и независими депутати. Другата гледна точка е предстоящ апокалипсис и връщане на авторитарността. Купени от олигарсите депутати и други ужасни последствия. 

Втората пиеса е с заглавие:
 "Моят антикомунизъм е по-добър от твоя". Тук главните актьори, са отново децата на прочути червени фамилии, или директни партийци от БКП, които страдайки от шизофренно разстройство громят своите родители, че са ги отгледали в удобните прегръдки на Партията, докато те тайно са страдали демократично. Може да го определим като"македонски синдром". Родителите българи, а децата македонци. 
Въобще, който не скача е червен!

Като фон на тези спектакли върви министерската разходка до прокуратурата. 
Там абсолютно зависимият от същите тези политици, уж Главен прокурор се опитва да изглежда работещ, след няколкогодишен сън. Не му е лесно да обвинява така, че после обвинението да падне, облечено в законова обвивка.
Това са новите пиеси, които трябва да ни отвлекат вниманието от главните въпроси:
Защо няма подведен под отговорност министър подписал скандалните концесии, свързани със златните ни находища. Защо няма подведен под отговорност министър(Костов), подарил двете електроцентрали на американците, които гълтат повече пари, отколкото са необходими за двойно вдигане на пенсиите.
Защо няма повдигнато обвинение към Борисов, за "двете каки" и Мишо бирата !
Защо никой не поиска разследване на главният разследващ Цацаров! Но най-важното! Защо Главният прокурор се избира от политиците, а не от народа, чрез мажоритарен вот. В самата Конституция е заложена зависимостта на всеки главен прокурор от системните партии. Докато този абсурд продължава не може да има никакво разделение на властите.
Апропо, защо Слави Трифонов не зададе тези въпроси !
 Може би, защото не са удобни за неговите покровители.
Както  във всеки театър, ние публиката ще платим за представлението, с това което ни е останало от достойнството и живота ни. 
Приятно зрелище!

Тодор Галмадиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар