петък, 25 ноември 2016 г.

Държавните паразити и нашите родители




Докато депутатите се занимават с важни дела като например преименуването на параграф 13, който става параграф 12, разбрах че в българската военна флота имало две бригади и шест  бригадни генерала! Представяте ли си, колко високи заплати, лични шофьори, секретарки и секретари на секретарките ползват тези ненужни генерали. Ако този абсурд беше единствен, можеше пренебрежително да махнем с ръка. Всъщност, това е моментна снимка на състоянието в което се намира държавната ни администрация
България е първа в Европа по брой бюрократи!
При по-малко от седем милиона население, ние имаме 769 100 служители на държавна хранилка! Близо осемстотин хиляди търтеи, които дори не плащат своите осигуровки, тъй като това е задължение на държавата. Накратко ние плащаме не само заплатите на осемстотин хиляди държавни служители, но и техните осигуровки. 
Нито едно българско правителство, въпреки обещанията си не е намалило и с един човек тази паразитираща структура в държавата. Освен безумните средства които поглъща, държавната бюрокрация генерира колосална корупция.
Нямало пари за вдигане пенсиите на живеещите в мизерия български пенсионери. Дали, няма! А може би е много по-удобно да се отглежда една обвързана партийно администрация, отколкото да се направи нещо за нашите родители, работили цял живот, за същата тази държава!
Реалният брой на администрацията би трябвало да е съкратен на една трета. Тогава ще има пари за пенсии и за по-добро здравеопазване.
Ето, това е проблем за който трябва да се говори и настоява за неговото решаване.Защото точно тези които , вчера гласуваха закон за забрана на комунизма, действат точно като управниците на държавата, преди десети ноември, създавайки изкуствена заетост за наша сметка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар