събота, 14 март 2015 г.

Можещите и Неможещите



Всичко е сбъркано, в държавата ни. Всъщност, всичко е сбъркано в света, но от това не ни става по-леко.Кога забравихме, че политиците не са от Марс. Кога забравихме, че всички престъпления, които те извършват, стават с нашето мълчаливо съгласие.Кога забравихме, че ние сме суверенът. Че ние сме България, а не онези, които уж говорят от наше име, Кога забравихме, че съединението прави силата.
Заети със собственото си оцеляване, забравихме, че само заедно сме силни.Вместо, това допуснахме да ни разделят на партии, етноси и религия.Забравихме, че това което има истински смисъл е да се развиваме като общество, народ и държава.
За разлика от нас,политиците са обединени. Въпреки всички театрални спорове в Парламента, те са обединени, от своите интереси. Които всички знаем, че не са нашите интереси. Обединени са в корупцията, далаверите и сверите на влияние.Докато, играят ролите си, те никога не забравят че всички са еднакви.Че партийните етикети са само за нас!
Ако има нещо, което можем да научим от ТЯХ, това е обединението в името на нашите интереси.Време е да забравим, за религия, етнос и партийни догми. Време да осъзнаем,че всички сме съседи, колеги, приятели.Че всички заедно сме народ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар