неделя, 2 август 2015 г.

Вашата алчност наранява икономиката!




Вашата алчност наранява икономиката!

Ето, това е философията на неолиберализма. У нас широко рекламиран от Костов и неговият фъфлещ нищоправещ Мартин Димитров. А също така, крадливата Кунева, която взима заплата от банка, въпреки че икономическите и познания се изчерпват с това да си преброи нулите в преведените суми, по банков път. Да  послушният Радан Кънев, който постояно е сърдит, че трябва да направи поредният компромис,след като е обещал обратното. Разбира се, не можем да пропуснем и Борисов, ограден от неолибералните чиновници на Вашингтон- Горанов, Дянков и Каролев. Да не забравяме и цялата плеяда от платени от "Америка за България" анализатори, социолози, политолози, фелациолози, преживящи псевдо-журналя и прочие паплач, смятаща, че да си неолиберал е cool . Или, поне модерно.
За сведение, същите сладури, преди са били яростни комсомолци и комунисти, ревностно борещи загниващият капитализъм. Сега, след като изживели своя катарзис, вече със светнали очи, бранят неолибералната идея. Която се изразява се в простичката философия: Да си богат е готино, когато е за сметка на останалите. Да живее свободният пазар, стига да не е в сферата на  моя бизнес!" Има и странични детайли: Всичко за богатите и нищо, освен работа за останалите. Но това са подробности!
По-важното е, че след години на финансова дисциплина и затягане на коланите, се оказа че сме по-зле. Затова и племенният вожд изтегли шестнадесет милиарда. Не за друго, ами за да можем да затягаме още коланите.
Нашата алчност наранява икономиката!
Тодор Галмадиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар